Hiperhidrosis (sudoració excessiva) tipus, causes i tractaments

hiperhidrosis

El suor és un mecanisme fisiològic el qual utilitza el nostre organisme per eliminar el calor. S’estima que una persona pot secretar fins a 2 litres de suor al dia a l’estiu depenent l’exercici que hagi fet, el clima i les situacions estressants a les que hagi estat sotmesa.

La hipersudoració o hiperhidrosis fa referència a un excés de sudoració que es localitza generalment als palmells de les mans, plantes dels peus o axil·les, tot i que pot donar-se en altres zones del cos, com al cap o rostre.

Zones a tractar la hiperhidrosis o sudoració execessiva

 

En el cas de hiperhidrosis a les mans, predomina la disminució del rendiment professional i laboral. El que sofreix hiperhidrosis en les mans té dificultat de relacionar-se al no sentir-se còmode en el salut, i també a nivell laboral, ja que no pot tocar els objectes sense mullar-los, la tinta s’exté, els metalls s’oxiden, el teclat dels ordinadors s’espatlla,..

En el cas de hiperhidrosis als peus, s’acumula el suor al tenir els peus tancats i provoca que la pell es torni rosada o blava quan no es tracta. Amb el temps poden aparèixer complicacions locals en forma d’ampolles, bromhidrosis (olor corporal exagerat), infeccions, perniosis,.. En els casos més greus la pell pot estar macerada, fissurada i descamar-se.

hiperhidorsis-sudoracio

En el cas de hiperhidrosis a les axil·les, que és la més freqüent, l’excés de suor provoca taques i grans cercs a la roba fent-se visibles de tal manera que el pacient ha de canviar-se la camisa varies vegades, sempre vestir fosc per dissimular les taques, inseguretat en l’olor corporal,…

La hiperhidrosis localitzada pot arribar a ocasionar trastorns importants per la vida privada i professional, disminuint la qualitat de vida per el pacient.

Sol.licita una avaluació del seu cas sense cap compromís

Contacte